Metusalems død. Noveller - Isaac Bashevis Singer

Metusalems død. Noveller

Metusalems død. Noveller

0 0 5 Höfundur: Isaac Bashevis Singer
Rafbók.
"Metusalems død - noveller" tager udgangspunkt i den jødisk-folkloristiske folketro og trækker desuden tråde til mødet mellem den gamle jødiske verden og livsopfattelse og den nye tid med materialisme og manglende tro.

Samlingen indeholder: Jøden fra Babylonien; Husvennen; Begravelse til søs; Vandringsmanden; Forklædt; Anklageren og den anklagede; Fælden; Smugleren; Kighullet i porten; Den bitre sandhed; Logaritmer; Gaver; Forgæves flugt; Den forsvundne linje; Forblindet; Sabbat i Gehenna; Det sidste blik; Metusalems død.

Isaac Bashevis Singer, 1904-1991, amerikansk-jiddisch forfatter. Han fødtes i Polen, men udvandrede i 1935 til USA, og hans værker er nok bedst kendt på engelsk, selvom de blev skrevet på jiddisch først. I centrum for forfatterskabet står livet i jødiske landsbyer i Central- og Østeuropa før holocaust, fremskrevet i en realistisk stil med et islæt af mystik – en stil, der af flere bliver anset for både grotesk og obskøn. Persongalleriet udspringer af jødisk folklore og byder på alt fra synske personer, troldmænd, tåber, vise, ludere, bodfærdige, fanatikere til djævle, dæmoner og intellektuelle. I tråd hermed afspejles indholdsmæssigt kampe mellem tradition og modernitet, godt og ondt og moral og liderlighed. De mandlige hovedpersoner er Don Juan-typer, der pines af samvittighedsnag, mens de drives frem af deres lidenskaber. Kvindeskikkelserne lider under Singers tvetydige eller ligefrem fjendtlige holdning. Forfatterskabet, der tæller romaner, noveller, børnefortællinger og erindringer, indbragte i 1978 Singer Nobelprisen.
Tungumál: danska Flokkur: Smásögur Þýðandi: Lilian Cipikoff

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2017-01-12
ISBN: 9788711475782
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga