290 Umsagnir
4.3
Tungumál
danska
Flokkur
Ungmennabækur
Lengd
15Klst. 5Mín

Bogtyven

Höfundur: Markus Zusak Lesari: Torben Sekov Hljóðbók og Rafbók

Det er 1939. Nazityskland. Landet holder vejret. Døden har aldrig haft så travlt før, og det ser ikke ud til at blive bedre. Liesel Memingers liv ændres, da hun ved sin brors grav får fat på en lille ting, der ligger begravet i sneen. Det er "Håndbog for kirkegårdsgravere". Bogen er blevet glemt der, og det bliver Liesels første bogtyveri. Derefter begynder en kærlighedsaffære med bøger og ord, efterhånden som Liesel lærer at læse af sin plejefar. Snart stjæler hun bøger fra nazisternes bogbrændinger, fra borgmesterens kones bibliotek, fra hvor der overhovedet kan findes bøger. Men det er farlige tider. Da Liesels plejefamilie skjuler en jøde i kælderen, både åbner og lukker det verden for Liesel.
"Bogtyven" er fortalt af Døden. Det er en historie om ordenes magt og bøgernes evne til at være sjælens føde.
Markus Zusak har med sin fantastiske og intense fortælleevne givet os en bog, der vil blive stående længe.

Markus Zusak (f. 1975) er en australsk forfatter. Han blev født i Tyskland og er især blevet kendt for den prisbelønnede ungdomsbog "Bogtyven", der skildrer en ung piges liv i en lille tysk by under krigen.

© 2009 Lindhardt og Ringhof (Hljóðbók) ISBN: 9788711401897 © 2014 Carlsen (Rafbók) ISBN: 9788711332412 Þýðandi: Ole Steen Hansen

Skoða meira af