Bourdieu - Magtens Kartografi Hljóðbrot

Bourdieu - Magtens Kartografi

Prófa Storytel

Bourdieu - Magtens Kartografi

Höfundur:
Anders Fogh Jensen
Hljóðbók

Bourdieu - Magtens kartografi handler om Bourdieus metode til at optegne kort over den sociale virkelighed. Et kort er en gengivelse af virkeligheden fra oven, som man anvender til at orientere sig fra neden. Bourdieu er, ligesom Foucault, optaget af at tegne kort over den sociale virkelighed. Det sociale aldrig er et tomrum, men altid har sine former og sine styrkeforhold. De sociale former kan være træge, men de er ustabile og dynamiske, fordi mennesker hele tiden vil noget med hinanden og griber ind i styrkeforholdene med deres forehavender. De spil, der opstår, når mennesker kaster deres energi ind i de gældende tanke- og styreformer, kan man kalde magt. Opgaven for magtens kartografer er da at tegne disse spils logik og dynamik. Det er der med Foucault og Bourdieu kommet to meget omfangsrige, men forskelligartede, tankeverdener ud af, hvis indflydelse på en lang række videnskaber er enorm.

Hør også Foucault - Magtens kartografi

Tungumál:
danska

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi:
Forlaget Filosoffen
Útgefið:
2020-12-17
Lengd:
1Klst. 18Mín
ISBN:
9788797263433

  Svipaðar bækur

  Hitta storyn som passar just dig

  Henrik Karlsson

  "Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

  Birgitta Johansson

  "Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

  Birgitta Lindh

  "Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"