856 Umsagnir
4.2
Tungumál
sænska
Flokkur
Ævisögur
Lengd
15Klst. 8Mín

Den ende överlevande

Höfundur: Marcus Luttrell Lesari: Anders Tempelman Hljóðbók og Rafbók

Den sanna historien om den ende överlevande från Operation Redwing – en av de mest legendariska insatserna i Navy SEALs historia.

I juni 2005 lämnar fyra medlemmar i det amerikanska militärförbandet Navy SEAL sin bas i Afghanistan och beger sig mot den pakistanska gränsen. Deras uppdrag är att tillfångata eller döda en notorisk al-Qaeda-ledare som befinner sig i ett talibanfäste, omringat av en välbeväpnad styrka. Mindre än 24 timmar senare är bara en av amerikanerna fortfarande vid liv.

Sergeant Marcus Luttrell var den enda överlevande från Operation Redwing. Det här är den sanna berättelsen om hur han slogs medvetslös av en raketgranat, föll nedför en klippa och fick kämpa ensam i fyra dagar mot lönnmördare från al-Qaeda. Till slut hittade Luttrell en fristad hos en pashtunsk stam som riskerade allt för att skydda honom från talibanerna och vad som utan tvekan hade blivit en säker död.

© 2021 Bokförlaget NoNa (Hljóðbók) ISBN: 9789189357396 © 2021 Bokförlaget NoNa (Rafbók) ISBN: 9789189357389 Titill á frummáli: Lone Survivor Þýðandi: Öyvind Vågen

Skoða meira af