1811 Umsagnir
3.95
Seríur
Hluti 2 af 3
Tungumál
sænska
Flokkur
Spennusögur
Lengd
15Klst. 9Mín

Den som finner

Höfundur: Stephen King Lesari: Johan Svensson Hljóðbók og Rafbók

Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades årets Edgar Award för bästa spänningsroman 2015.

Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.

Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.

Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne.

© 2016 Bonnier Audio (Hljóðbók) ISBN: 9789176512401 © 2016 Albert Bonniers förlag (Rafbók) ISBN: 9789100159115 Titill á frummáli: Finders keepers Þýðandi: John-Henri Holmberg

Skoða meira af

Aðrir kunnu líka að meta...