Fanden tage i morgen Hljóðbrot

Fanden tage i morgen

Fanden tage i morgen

Höfundur:
Thomas Oldrup
Hljóðbók

Da generationen, der var unge under besættelsen, blev søde, skrøbelige bedsteforældre, kunne vi ikke få os selv til at spørge dem, om de også huskede at elske, feste og føle dengang. Besættelsen 1940-1945 er gået over i historien som de fem forbandede år, en tid præget af vareknaphed, mørke, dårlig hygiejne og angsten for morgendagen. Ikke desto mindre er det et faktum, at der var babyboom under besættelsen, at kønssygdomme florerede, og at der blev udgivet en masse frække bøger og blade. Piger faldt for de tyske besættere og igen for de engelske befriere, modstandsmænd mærkede safterne stige i takt med spændingen, græsenker hyggede sig, så godt de kunne, unge prøvede grænser af, prostituerede havde kronede dage ...

FANDEN TAGE I MORGEN er den første samlede fremstilling af, hvordan besættelsen prægede danskernes sexliv – hvad der foregik i de små hjem bag mørklægningsgardinerne, på slagmarken, i lægens konsultation, i nattelivet og så videre.

THOMAS OLDRUP (f. 1976) er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet.

Skrev speciale om sex i 1700-tallet og har siden især beskæftiget sig

med seksualitet i et historisk perspektiv. Han har skrevet mange artikler, lavet radio og holdt foredrag. Siden 2008 har han været dansk redaktør for

det populærhistoriske magasin Alt om Historie. Thomas har både et faglitterært og et skønlitterært forfatterskab bag sig.

Tungumál:
danska
Flokkur:
Saga

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi:
Lindhardt og Ringhof
Útgefið:
2018-05-02
Lengd:
7Klst. 45Mín
ISBN:
9788726027945

Svipaðar bækur

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"