Engar umsagnir
0
Tungumál
danska
Flokkur
Barnabækur

Giftbægeret og andre fortællinger

Höfundur: P. Falk Rønne, Ada Hensel Rafbók

Kan Theoderik redde Petros fra den sikre giftdød? Hvordan fik Gajus Octavius navnet Augustus? Når Publius Scipio at forhindre en forbrydelse i sidste øjeblik?

Romerrigets historie er fuld af store og små helte. Men nogen gange var det de små, der virkelig rykkede noget! Mød Publius Scipio, Gajus Marius, Augustus, Trajan, Constantin den Store, Attila og Theoderik og tag med dine børn og i eventyrerne i "Giftbægeret og andre fortællinger" på rejse til det gamle Rom, og se de små over skulderen, når historiens store intriger sker – og når intet slår børnelist!

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...

Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.

© 2016 Lindhardt og Ringhof (Rafbók) ISBN: 9788711526255