Gileads döttrar Hljóðbrot

Gileads döttrar

Gileads döttrar

Höfundur:
Margaret Atwood
Hljóðbók

I slutscenen av Tjänarinnans berättelse stiger Offred in i skåpbilen efter att ha anklagats av Anföraren och hans hustru. Vart vet ingen. I sin alldeles nyskrivna fortsättning på Tjänarinnans berättelse, Gileads döttrar, kommer Margaret Atwood förmodligen att avslöja vad som hände med Offred. Så här säger hon i ett pressmeddelande:

"Kära bokläsare. Allt ni frågat mig om Gilead och hur den världen är uppbyggd har tjänat som inspiration för denna roman. Fast inte bara. Den andra inspirationskällan är den värld vi lever i idag."

Sedan Tjänarinnas berättelse gavs ut 1985 har Atwoods framtidsvision bara ökat i betydelse och givit upphov till kvinnors protester över hela världen, inte minst efter valet av Donald Trump till Amerikas president. Romanen fick också nytt liv genom den prisbelönade och populärar tv-serien The Handmaid's Tale med Elisabeth Moss i huvudrollen.

Gileads döttrar utspelas femton år efter Tjänarinnans berättelse och utgår från tre andra kvinnor som berättar om sina liv i den kristna fundamentalistiska staten Gilead.

Tungumál:
sænska
Flokkur:
Skáldsögur
Titill á frummáli:
The Testaments
Þýðandi:
Inger Johansson

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi:
Norstedts
Útgefið:
2019-12-03
Lengd:
13Klst. 6Mín
ISBN:
9789113099033

Svipaðar bækur