337 Umsagnir
3.51
Tungumál
sænska
Flokkur
Spennusögur
Lengd
11Klst. 40Mín

Grävlingen

Höfundur: Fredrik P. Winter Lesari: Sofia Berntson Hljóðbók og Rafbók

"Det här är en debut som heter duga. En otroligt spännande bok som griper tag i mig från första början. Kapitlen är korta vilket gör att det är lätt att tänka "bara ett till" och så är man fast. Nagelbitarvarning!" Betyg 5 av 5, Sofias bokhylla

"Det här är en välskriven, spännande och riktigt obehaglig psykologisk thriller" BTJ

Natten till den 6 november varje år bryter sig seriemördaren som kallas Grävlingen in genom källargolvet till sitt utvalda offers hus. Allt polisen finner på mordplatsen är jordrester och blodspåren där offrets kropp släpats ner i underjorden. Cecilia Wreede är polisen som sitter fast i den omöjliga utredningen och förgäves försöker lösa Grävlingens gåta.
En morgon finner förläggaren Annika Granlund ett jordigt manuskript utanför kontorets dörr. Det verkar vara skrivet av författaren Jan Apelgren, känd för att ha skrivit två succédeckare, innan han försvann spårlöst. Manuset heter Jag är Grävlingen. Det är en slags makaber men välskriven biografi om en seriemördare som lever under marken.
Annika, som kämpar med drömmen om barn och hus i ett krackelerande förhållande, ser en möjlighet att rädda förlaget som är på väg mot ruinens brant. Trots att de inledningsvis är motvilliga ser ledningen till slut inget annat alternativ än att ge ut manuset, trots att det är kontroversiellt. Snart blir Annika själv misstänkt för Grävlingens gärningar, och sakta men säkert glider hon ned i ett mörker hon trott sig ha överkommit som barn.
Vem är Grävlingen? Vem är det som skrivit boken? Och vad är det egentligen som ruvar under jorden?
Grävlingen är en psykologisk thriller med övernaturliga inslag, om hur det mänskliga psyket så lätt kan brista under pressen vi sätter på oss själva.

Fredrik P. Winter har tidigare, under namnet Fredrik Person, skrivit ungdomsböcker. Han är också en av deltagarna i poddcasten Fantastisk Podd om att skriva SF, fantasy och skräck på svenska.

© 2020 Louise Bäckelin Förlag (Hljóðbók) ISBN: 9789177992868 © 2020 Louise Bäckelin Förlag (Rafbók) ISBN: 9789177991526

Skoða meira af