Lolita: Med forord af Naja Marie Aidt Hljóðbrot

Lolita: Med forord af Naja Marie Aidt

Prófa Storytel

Lolita: Med forord af Naja Marie Aidt

Höfundur:
Vladimir Nabokov
Hljóðbók
Rafbók

Lolita, der både er en af de mest berømte og mest kontroversielle romaner i det 20. århundrede, fortæller om den midaldrende intellektuelle europæer Humbert Humberts fatale erotiske besættelse af den 12-årige forførende amerikanske nymfe Dolores. Det er historien om en tragisk og grufuld kærlighed fortalt med et både hjerteskærende og ætsende vid. Et studie i erotisk besættelse.

Lolita udkom i 1955 i Paris, da intet amerikansk forlag ville udgive den, og samtidens anmeldelser var negative og fordømmende. Det var også de fleste af de danske anmeldelser, da den i den første udgave på et andet sprog udkom på dansk i 1957. Kun Tom Kristensen havde øje for romanens storhed:

"Det mærkelige er imidlertid, at man begriber de to mennesker. Man frastødes af dem, ligesom man frastødes af hele emnet. Man drages af dem og af medlidenhed med dem. De udvikler sig konsekvent ... Men man må ikke læse denne roman alt for naivt. Der er dobbeltbund i den." – Tom Kristensen, Politiken

Og siden fik anmelderne et andet syn på Lolita, og den kom på top 100-listen over det 20. århundredes bedste romaner:

"Den eneste overbevisende kærlighedshistorie fra vores århundrede." – Vanity Fair

Tungumál:
danska
Flokkur:
Erótík
Þýðandi:
Mogens Boisen

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi:
Bechs Forlag - Viatone
Útgefið:
2011-03-22
Lengd:
11Klst. 41Mín
ISBN:
9788792165633

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi:
Gyldendal
Útgefið:
2014-01-10
ISBN:
9788702154542

Svipaðar bækur

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"