Engar umsagnir
0
Tungumál
danska
Flokkur
Skáldsögur

Malafrena bind 2

Höfundur: Ursula K. Le Guin Rafbók

""Er de forfatter til disse skrifter, hr. Sorde?"
Det var hans seneste sending til Krasnoy, to artikler og et privat brev til Brelavay.
"Sidst jeg så dem, var de forseglede," sagde han og lænede sig lidt tilbage i stolen for at tvinge sig til at blive siddende, for at undertvinge sit raseri. "Er det Deres bestilling at åbne breve, eller gør De det for fornøjelsens skyld?"
"Har De skrevet dem?"
"Hvem er De?""

Ursula K. le Guins historisk-utopiske roman tager os med tilbage til 1800-tallets Østrig-Ungarn, hvor den unge Itale Sorde bliver revet med af de moderne idealer om frihed, lighed og broderskab og beslutter sig for at bryde med sin hjemby, Malafrenas, patriarkalske moral, der forventer, at den ældste søn overtager den fædrene gård. I stedet tager han til storbyen for at kaste sig ud i det politiske arbejde og kæmpe for sine idealer. Men livet i storbyen er slet ikke, som Itale har drømt om, og tanken om at vende tilbage til Malafrena er både tiltalende og frastødende for den unge mand.

Den amerikanske forfatter Ursula Kroeber Le Guin (f. 1929) har skrevet et væld af romaner, noveller og børnebøger, som ofte indeholder elementer af science fiction og fantasy. Der er dog en særlig dybde i Ursula K. le Guins værker, der ofte viser mødet mellem mennesket og Det Andet eller Det Fremmede. Hendes bøger beskæftiger sig med emner som seksualitet, religion, politik, miljø og etnografi.

© 2017 Lindhardt og Ringhof (Rafbók) ISBN: 9788711654651 Þýðandi: Karsten Sand Iversen