15 Umsagnir
3.4
Tungumál
danska
Flokkur
Ævisögur
Lengd
7Klst. 43Mín

Man skal dø ung

Höfundur: Martin Sundstrøm Lesari: Sune Pilgaard Hljóðbók

Den unge journalist Jens Gielstrup (1917-1943) havde to mål i sit liv – at blive forfatter og kæmpe for Danmarks ære under 2. verdenskrig. Som 21-årig udgives hans første roman, Kys til højre og venstre, der hyldes af kritikerne og gør ham til en af sin generations største talen- ter. Succesen fører til ansættelse på Politiken som korrespondent i Lon- don. Men da Danmark besættes, strander han i den engelske hovedstad afskåret fra familie og kæreste, og er snart fanget i tyskernes natlige bomberegn. Mødet med den norske digter Nordahl Grieg opildner for alvor Gielstrup til kamp – først i tophemmelig engelsk tjeneste – og endelig i Royal Air Force som Spitfire-pilot. Han nedskydes under en mis- sion ved den hollandske kyst i august 1943 og dør. Kun 26 år gammel.

Her fortælles for første gang historien om den unge idealistiske forfatter Jens Gielstrup og hans dramatiske skæbne. Forfatteren Martin Sundstrøm (f. 1975) er journalist og tv-tilrettelægger.

UDDRAG FRA BOGEN

I skrivemaskinen sidder et papir med Royal Air Force brevhoved med en lille ørn omgivet af mottoet Per ardua ad astra, som betyder Igen- nem vanskeligheder når man stjernerne. Tabet af en kammerat og den efterfølgende forgæves eftersøgning på havet, har fået krigens alvor til at indfinde sig. Jens er nået til sætningen: Dette brev har jeg bedt om at lade sende til dig, hvis jeg ikke skulde vende tilbage ...

© 2013 Lindhardt og Ringhof (Hljóðbók) ISBN: 9788711376812

Skoða meira af