30 Umsagnir
3.47
Tungumál
sænska
Flokkur
Saga
Lengd
10Klst. 26Mín

Mysteriet Olga Tjechova

Höfundur: Antony Beevor Lesari: Qina Johansson Hljóðbók og Rafbók

Olga Tjechova växte upp i den legendariska tysk-ryska konstnärsfamiljen Knipper-Tjechov. Hon umgicks i bohemiska teaterkretsar och gifte sig som sjuttonåring med Misha Tjechov, brorson till den berömde författaren Anton Tjechov. Ryska revolutionen drabbade familjen hårt och som ensamstående mor anlände den utblottade Olga till Berlin 1920.

I Tyskland inledde hon en makalös karriär, först som stumfilmsskådespelerska sedan som högt uppburen aktris i tredje rikets tjänst och umgicks flitigt med både Hitler och Goebbels.
I april 1945 flögs hon ut ur det belägrade Berlin under den sovjetiska säkerhetstjänstens beskydd.

Olga Tjechova var en berömd skönhet och en begåvad skådespelare. Men var hon också en skrupellös spion? Antony Beevor söker svaret på frågan och spåren för honom till Ryssland och Tyskland. Det är en fascinerande familjehistoria som uppdagas där Olga innehar den ena huvudrollen, hennes bror Lev Knipper, en berömd kompositör, den andra.

© 2021 Historiska Media (Hljóðbók) ISBN: 9789177898856 © 2021 Historiska Media (Rafbók) ISBN: 9789177899396 Titill á frummáli: The Mystery of Olga Chekhova Þýðandi: Ulf Gyllenhak

Skoða meira af