172 Umsagnir
4.25
Tungumál
danska
Flokkur
Ævisögur
Lengd
8Klst. 46Mín

Myten om Operation Bøllebank: Set inde fra kampvognen

Höfundur: Kasper Søegaard, Johnny C. Jensen Lesari: Jesper Platz Hljóðbók og Rafbók

Operation Bøllebank i 1994 var første gang i nyere tid, at dansk militær kom i rigtig krig. Slaget kostede ingen danske soldater livet, men hos de serbiske modstandere blev mange dræbt. Operationen vakte international beundring og gjorde en dansk officer til lidt af en mediestjerne. Det var historien om heltemod og snarrådighed, og sådan er den blevet fortalt i 25 år af i virkeligheden ganske få officerer.

I denne bog gør seniorsergent Johnny C. Jensen op med den officielle version om en nærmest perfekt militær operation. Han sad som leder inde i en af kampvognene, og punkterer nu myten om Bøllebank.
Med afsæt i sin egen detaljerede dagbog fra sin tid som udsendt i Bosnien fortæller han en historie om et katastrofalt ledelsessvigt fra officerernes side, druk og en unødvendig macho-attitude, som skulle provokere serberne til at skyde, så Leopard-kampvognene kunne blive sat ind.
Det er også fortællingen om højstående personernes interne psykologiske spil, som ender med sammenbrud og tillidstab. Tillidstab hos dem der skal ud og skyde.

© 2020 Grønningen 1 (Hljóðbók) ISBN: 9788773399729 © 2020 Grønningen 1 (Rafbók) ISBN: 9788773399880

Skoða meira af