No Logo: Mærkerne, magten, modstanden

No Logo: Mærkerne, magten, modstanden

No Logo: Mærkerne, magten, modstanden

Höfundur:
Naomi Klein
Rafbók

Debatbog om den internationale mærkevarebranches mål og midler siden 1980'erne herunder om opbygning af images, de aggressive reklamemetoder og markedsføring. Om den skånselsløse profitjagt med udnyttelse af den 3. verdens lønarbejdere såvel børn som voksne samt om græsrodsbevægelsernes reaktioner

"No Logo er absolut og uden sammenligning den vigtigste bog, der er kommet på dansk i de sidste ti år."
Michael Holbek Jensen i Ekstrabladet

"En fremragende bog, som formår at fange nogle vigtige bevægelser i den moderne kapitalisme."
Per Johannes Schjødt i Berlingske Tidende

"Det, som gør den unge canadiers bog til noget helt særligt, er at hun modsat så mange andre skrivebordsrevolutionære faktisk har besøgt de fængselslignende fabrikker i den tredje verden, hvor solbrillerne, legetøjet, skoene med de kendte logoer på bliver produceret. ... Det er både en intellektuel og æstetisk nydelse at arbejde sig gennem No Logo. Hold kæft, hvor er det længe siden, man har mødt en intellektuel fra vesten, der har gjort noget, der bare minder om det, Naomi Klein præsterer i No Logo, hvis næsten forførende kapitalismekritik med rette har vakt opsigt."
Jes Stein Pedersen I Politiken, der havde bogen på listen over årets bedste bøger.

Det skrev de om den canadiske udgave af ’No Logo’:

"Naomi Klein har sat fire år af sit unge liv ind på at dokumentere mærkevarernes ekspansion og dominans gennem de sidste 50 år og skriver i No Logo på en gang kulturhistorie og samfundskritik. Hun gør det så elegant og træfsikkert, at Canadas førende reklamebureauer må sukke efter at headhunte hende. Bogen er én lang rejse i mærkevarernes enorme domæne. Den første halvdel bevæger sig på den lyse overflade, dér hvor mærkevarernes glade budskab formidles til forbrugerne. Midterdelen styrtdykker ned i en dyster underverden af regulær udbytning af tredjeverdensarbejdere, hvorfra mange af mærkevarerne stiger op til os. Og den sidste del af bogen præsenterer en ny aktivisme rettet mod forløjede budskaber."
Heidi Laura, Weekendavisen

"No Logo sætter endelig det i perspektiv, som den nyeste generation af antikoncern-aktivister og forbrugere, der har fået nok, har prøvet at formulere gennem de seneste 10 år."
Ottawa Express

"Naomi Klein favner det hele, fra forsøgene på at erobre gadebilledet tilbage fra de kommercielle aktiviteters totale dominans med gadefester og cykeldemonstrationer, over fantasifuld sabotage mod reklamesøjler, til amerikanske collegestuderende, der i mødet med jævnaldrende fabrikspiger fra Honduras, som har syet de T-shirts, de bærer, oplever nye indsigter og et uventet fællesskab."
Carsten Jensen, Politiken

Naomi Klein er født i Montreal i 1970. Hun er prisvindende journalist og den internationale bestseller, No Logo, er oversat til 25 sprog. The New York Times betegnede No Logo som ‘en bevægelsesbibel’. The Guardian Newspaper havde bogen med i opløbet til deres First Book Award, i 2001 vandt den the Canadian National Business Book Award og French Prix Médiations.

Tungumál:
danska
Þýðandi:
Steen Fiil Christensen

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi:
Klim
Útgefið:
2014-12-09
ISBN:
9788771296211

Svipaðar bækur

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"