Engar umsagnir
0
Tungumál
danska
Flokkur
Smásögur

Samlede skrifter. Bind 1

Höfundur: Zakarias Nielsen Rafbók

"Samlede skrifter" er en serie på seks bind, som indeholder Zakarias Nielsens samlede skrifter, heriblandt både korte og længere værker. Bind 1 består af tre værker: Kærlighedshistorien "Kulsvierne" og fortællingerne "Nye Tider" og "Mystisk". Stemningen er bevaret i disse tre fortællinger af Nielsen, der er kendt for sine jordnære beskrivelser af almindelige mennesker og det nære landsbysamfund.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Zakarias Nielsen (1844-1922) var en dansk forfatter, der arbejdede som lærer til daglig. Han var særligt kendt for sine mange fortællinger og romaner, der omhandlede religiøse eller ideologiske emner. Zakarias Nielsen lod typisk sine værker foregå i konservative landsbymiljøer. Udover sin lærergerning og sit forfatterskab var han også en aktiv deltager inden for folkeoplysning. Hans første bog udkom i 1871 under titlen "Sange og Smaadigte".

Samlede skrifter er en serie inddelt i 6 bind bestående af Zakarias Nielsens forfatterskab. Iblandt findes eksempelvis kærlighedsfortællinger, mystiske fortællinger og fortællinger om det nære liv i små landsbysamfund.

© 2017 Lindhardt og Ringhof (Rafbók) ISBN: 9788711727911

Aðrir kunnu líka að meta...