Sevastopol fortællingerne Hljóðbrot

Sevastopol fortællingerne

Prófa Storytel

Sevastopol fortællingerne

Höfundur:
Lev Tolstoj
Hljóðbók

Om Sevastopol fortællingerne – download lydbog
Lev Tolstoj meldte sig til hæren i 1851, og da Krim-krigen brød ud i 1854 og Krim pludselig var blevet verdens centrum, var den unge sekondløjtnant utålmodig efter at komme af sted til slagmarkerne.

I spidsen for en flok soldater kom han i skudlinjen og opnåede i samværet med russiske mænd den virkelighedsfornemmelse, der er baggrunden for hans mesterskab.

Sevastopol fortællingerne hører til Lev Tolstojs ungdomsværker. Den udkom allerede i 1855, hvor Tolstoj kun var 27 år gammel.

Sevastopol fortællingerne består af tre fortællinger med hver sin fortællevinkel. De handler om Krimkrigen, nærmere bestemt om englændernes og franskmændenes 11 måneder lange belejring og endelige erobring af flådehavnen Sevastopol på halvøen Krim. Den handler også om det aftryk, krigen satte på Ruslands selvforståelse.

Sevastopol fortællingerne, forherliger ikke den russiske krigsindsats, men alligevel blev Tolstojs fortællinger en del af den store fortælling om det heroiske og selvopofrende forsvar for byen Sevastopol og for den russisk-ortodokse kristendom, der er knyttet til Krim.

Indlæst som lydbog af Peter Bøttger i 2015

Tungumál:
danska
Flokkur:
Ævisögur

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi:
Lytteratur
Útgefið:
2016-04-07
Lengd:
5Klst. 34Mín
ISBN:
9788771629842

  Svipaðar bækur

  Hitta storyn som passar just dig

  Henrik Karlsson

  "Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

  Birgitta Johansson

  "Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

  Birgitta Lindh

  "Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"