Tatueraren i Auschwitz Hljóðbrot

Tatueraren i Auschwitz

Prófa Storytel

Tatueraren i Auschwitz

Höfundur:
Heather Morris
Hljóðbók
Rafbók

Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som märkts ut för att de ska få ”leva”, det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl direkt. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom – och när han möter hennes blick gör hans hjärta en volt i bröstet. Han blir blixtförälskad och bestämmer sig för att inte bara överleva lägret själv, utan också se till att den unga kvinna han just ska tatuera också ska göra det. Hennes namn är Gita.

Lale inser tidigt vilket öde han och de andra i lägret är på väg att möta, men han bestämmer sig ändå för att leva livet fullt ut och bevara sin värdighet. Den gnistan tänder även Gita och en oförglömlig kärlekshistoria som övervinner koncentrationslägrets omänskliga förhållanden tar sin början.

Tungumál:
sænska
Flokkur:
Skáldsögur
Titill á frummáli:
The Tattooist of Auschwitz
Þýðandi:
Tomas Håkanson

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi:
Bokförlaget NoNa
Útgefið:
2018-12-11
Lengd:
6Klst. 50Mín
ISBN:
9789188107916

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi:
Bokförlaget NoNa
Útgefið:
2018-12-11
ISBN:
9789188107909

Svipaðar bækur

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"