523 Umsagnir
3.71
Tungumál
sænska
Flokkur
Ævisögur
Lengd
6Klst. 35Mín

Tre spioner i kallt krig

Höfundur: Wilhelm Agrell Lesari: Martin Ezpeleta Hljóðbók og Rafbók

Wilhelms Agrells Tre spioner i kallt krig – om Valter Krivitskij, Gusti Stridsberg och Kim Philby.

Valter Krivitskij var en gåtfull sovjetisk underrättelseofficer som hoppade av 1938. Författarinnan Gusti Stridsberg var, under täcknamnet Klara, sovjetiska NKVD:s skickligaste agent i Stockholm under krigsåren. Kim Philby har blivit symbolen för spionen som kom undan, och hans dramatiska historia är uppmärksammad men knappast färdigskriven.

Dessa tre agenter rörde sig genom ett Europa där det spanska inbördeskriget utgjorde en gemensam arena och där de passerade metropolerna Wien, Berlin, Moskva och Paris. Deras livsberättelser bjuder på spänning och överraskningar, och ger nya ingångar till en politisk och ideologisk brytningstid. Porträtten ger också en bild av spioneriets kärna, den konspirativa metoden, dubbelspelet och det ständigt närvarande hot som utgör dess lockelse, men samtidigt kräver sin tribut.

Wilhelm Agrell är Sveriges förste och ende professor i underrättelseanalys. Han är ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien och har skrivit och medverkat i ett sextiotal böcker.

© 2021 Storyside (Hljóðbók) ISBN: 9789152137031 © 2021 Storyside (Rafbók) ISBN: 9789152137048

Skoða meira af