Hljóðbrot
Den sorte greve - Napoleons rival og den virkelige greve af Monte Cristo - Tom Reiss

Den sorte greve - Napoleons rival og den virkelige greve af Monte Cristo

Den sorte greve - Napoleons rival og den virkelige greve af Monte Cristo

4 15 5 Höfundur: Tom Reiss Lesari: Martin Johs. Møller
Hljóðbók.
Den utrolige, sande historie om den virkelige greve af Monte Cristo. Et betagende stykke historisk detektivarbejde, der bringer den mand til live, der har inspireret heltefigurerne i de litterære klassikere Greven af Monte Cristo og De tre musketerer.

Hovedpersonen i DEN SORTE GREVE, general Alex Dumas, er en mand, der er næsten ukendt i dag. Hans historie er derimod verdenskendt, for hans søn, den store 1800-talsforfatter Alexandre Dumas, brugte sin fars liv og skæbne som forlæg til nogle af litteraturhistoriens mest elskede helte.

Bag de utrolige litterære eventyr, Alexandre Dumas skabte, var den næsten endnu mere utrolige hemmelighed, at den virkelige helt var søn af en sort slave født på den franske koloni Saint-Domingue, og som endte med at nå højere op ad den hvide verdens sociale rangstige, end nogen sort mand før og lange tider efter ham.

DEN SORTE GREVE er både en medrivende spændingshistorie, et levende historisk indblik i Frankrig i tiden under og efter Den Franske Revolution og Napoleon Bonapartes vej til magten. En fantastisk skæbneberetning om den usædvanlige mand, der var far til en af århundredets største franske forfattere, og en smuk og bevægende historie om kærligheden mellem far og søn.

Tom Reiss (f. 1964) er amerikansk forfatter og journalist bosiddende i New York. Reiss har vundet den prestigefulde Pulitzerpris for DEN SORTE GREVE og er nomineret til National Book Critics Circle Award.

"Bedre fortælling om revolutionstiden kan man ikke læse." ★★★★★★
- Bent Blüdnikow, Berlingske

"Fascinerende og fremragende biografi om personen, der var forbilledet for Dumas' grevelige hævner, hans egen far, mulatten Alexandre Dumas (...) Et velskrevet panorama og portræt af den dramatiske og historiske overgang fra 1700-tallets rationalisme til 1800-tallets romantik" ♥♥♥♥♥
- Bo Tao Michaëlis, Politiken

"Tom Reiss bygger sin historie på grundig research af dokumenterne fra den tid. De bekræfter alle, hvor storslået et menneske Alex Dumas, som han kaldte sig efter sin sorte mor, var. Og bogen er der også kun pænt at sige om."
- Bo Bjørnvig, Weekendavisen

"... det er længe siden, at man har oplevet Den franske Revolution så levende, som det sker her. Mon ikke en hel del vakse drenge kunne lokkes væk fra computeren og læse denne spændende bog - måske sammen med far? Ros til forlaget for at have genoplivet en ægte musketer." ★★★★★
- Gerhardt Eriksen, Jyllands-Posten

"En bog, der er en fornøjelse at få fingre i for enhver mand med drengesindet i behold." ★★★★★
- Arne Mariager, Jyske Medier

"Den sorte greve er en interessant bog - og spændende som en skønlitterær fortælling. Man skulle næsten tro, det var den sorte greves søn, forfatteren Alexandre Dumas, der havde ført pennen. "
- Helsingør Dagblad
Tungumál: danska Flokkur: Leikrit og ljóð Þýðandi: Morten Visby

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2014-02-11
Lengd: 16Klst. 30Mín
ISBN: 9788711349830
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga