Rusland - Balkan - Frankrig - Sønderjyske Øjenvidner

Rusland - Balkan - Frankrig

Rusland - Balkan - Frankrig

1 1 5 Höfundur: Sønderjyske Øjenvidner
Rafbók.
"Om Morgenen den 18. Juli 1916 marcherede vi til den russiske Jernbanestation Sickim. Det var stegende hedt, mange faldt fra, og to Mand døde af Hedeslag. Det var en streng Marchtur, og der var nok ingen Tvivl om, at man et eller andet Sted trængte til omgaaende Assistance. Toget bragte os i Løbet af Dagen til vort Bestemmelsessted, Missdorf, hvorfra vi begyndte at marchere fremad mod Fronten. Vi hørte, hvorledes Kanonerne tordnede uafbrudt, og vi kom nærmere og nærmere til Farezonen."

Sådan skriver en af de op mod 30.000 sønderjyder, der deltog i 1. verdenskrig på tysk side. Sønderjylland havde været tysk siden nederlaget i 1864, og det betød, at de unge danske mænd i regionen blev indrulleret i kejserens hær. 6.000 af dem mistede livet for en sag, der ikke var deres.

Foreningen af dansksindede sønderjydske Krigsdeltagere 1914-18 (DSK) samlede i perioden 1941-1972 vidnesbyrd fra disse unge mænd. Det blev til mere end 600 både dramatiske og hjerteskærende historier fra fronten. Denne udgivelse rummer en af de beretninger, der blev trykt i DSK‘s årbog fra 1949.

Samtlige beretninger fra årbøgerne er udgivet som e-bøger under serienavnet "Øjenvidner 1914-1918". Bogen er skrevet med samtidens retskrivning.
Tungumál: danska Flokkur: Ævisögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2017-09-26
ISBN: 9788711861448
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga