Vejs ende. Træk fra min manddoms afsluttende kampår - Vilhelm La Cour

Vejs ende. Træk fra min manddoms afsluttende kampår

Vejs ende. Træk fra min manddoms afsluttende kampår

0 0 5 Höfundur: Vilhelm La Cour
Rafbók.
I "Vejs ende" følger vi Vilhelm la Cours modstandskamp mod den tyske besættelsesmagt og de fængselsstraffe, han måtte afsone for sin insisteren på at gøre åbenlys modstand. Tiden som modstandsmand var med til at forberede Vilhelm la Cour til en anden kamp, der også lå ham meget på sinde: kampen for de danske sydslesvigers selvbestemmelsesret.

I de fire bøger \"Livet begynder\", \"To livslinjer\", \"Lukkede døre\" og \"Vejs ende\" deler den danske historiker og forfatter Vilhelm la Cour ud af sine erindringer fra barndommen på Lyngbyegnen i 1880’erne til hans oplevelser under og imellem verdenskrigene og efterkrigstidens Danmark. Med sit stærke og medrivende sprog beskriver han ikke blot sit eget liv, men også landets udvikling og det kulturelle og politiske klima i slutningen af 1800-tallet og langt op på den anden side af verdenskrigene.

Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.
Tungumál: danska Flokkur: Ævisögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2020-03-20
ISBN: 9788726320725
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga