Hljóðbrot
Schalburgkorpset - historien om korpset og dets medlemmer 1943-45 - Andreas Monrad Pedersen

Schalburgkorpset - historien om korpset og dets medlemmer 1943-45

Schalburgkorpset - historien om korpset og dets medlemmer 1943-45

3,24 33 5 Höfundur: Andreas Monrad Pedersen Lesari: Steen Vedersø
Hljóðbók.
Schalburgkorpset – historien om korpset og dets medlemmer 1943-45

Schalburgkorpset er blevet synonym med terroren under besættelsen og har givet navn til "schalburgtagen" – besættelsesmagtens hævnaktioner mod modstandsbevægelsens sabotage. Korpset var forhadt af befolkningen allerede fra den første levetid. På grund af forbindelsen til de danske nazister og den tyske besættelsesmagt, på grund af de talrige brutale sammenstød med befolkningen og fordi Schalburgkorpsets medlemmer var danskere!
I denne bog får vi for første gang den samlede fremstilling om Schalburgkorpset og dets medlemmer.

Vi følger korpset fra dets grundlæggelse i 1943 til nedlæggelsen i foråret 1945. Det er historien om, hvordan den tyske besættelsesmagt med Werner Best i spidsen kom på kollisionskurs med den danske ledelse af Schalburgkorpset, anført af den tidligere kommandant for Frikorps Danmark, Knud Børge Martinsen, og hvordan korpset blev skubbet ind i den begyndende tyske terror fra vinteren 1944. Specialuddannede tyske og danske enheder tog sig af selve udførelsen af sprængninger, tortur og drab, men det var afdelinger inden for Schalburgkorpset, som stod for rekrutteringen af mange af gerningsmændene samt for udvælgelsen og opsporingen af ofrene.

Bogen fortæller også historien om de menige medlemmer, de godt 1000 socialt deklasserede unge mænd, som lod sig hverve til Schalburgkorpset. Vi følger på baggrund af et stort statistisk materiale suppleret med interviews, schalburgmændene fra skole- og barndomstiden, gennem indmeldelsen og tiden i korpset til retsopgøret efter befrielsen, som gjorde schalburgmændene til nogle af de hårdest dømte danskere fra besættelsestiden.

Andreas Monrad Pedersen (f. 1967) er uddannet historiker og gymnasielektor. Han har udgivet flere historiske bøger om besættelsestiden samt enkelte fiktive romaner.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi: Audioteket
Útgefið: 2008-03-31
Lengd: 8Klst. 15Mín
ISBN: 9788764501919
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga