Dr Jekyll och Mr Hyde Hljóðbrot

Dr Jekyll och Mr Hyde

Prófa Storytel

Dr Jekyll och Mr Hyde

Lesari:
Anders Ekborg
Hljóðbók
Rafbók

Den unge forskaren Henry Jekyll är som besatt av att avslöja själens alla hemligheter.
Hans intention är att finna ett sätt att isolera och utplåna mänsklig ondska, och under ett experiment lyckas han till sist framställa ett mystiskt elixir med oanade krafter. Strax därpå anländer Mr Hyde till staden.
Mr Hyde skapar sig snabbt ett dåligt rykte och blir ökänd bland stadens invånare. När Dr Jekyll kommer till sin vän och advokat Mr Utterson för att testamentera allt han äger till Mr Hyde börjar Mr Utterson ana oråd. När advokaten undersöker saken närmare upptäcker han snart att de två mycket olika männen är sammanbundna på ett oerhört besynnerligt sätt.

Robert Louis Stevenson (1850-1894) var en romanförfattare, poet och reseskildrare från Skottland. Han föddes och växte upp i Edinburgh, där han också påbörjade utbildningar till ingenjör och inom juridik. Vid 25 års ålder lade han studierna åt sidan för att satsa på sitt författande. Han är mest känd för de klassiska verken "Dr Jekyll och Mr Hyde" och "Skattkammarön". Stevenson led av vacklande hälsa hela livet, hans barndom präglades av sjukdomen bronkit och avled han vid 44 års ålder av en hjärnblödning.

Tungumál:
sænska
Flokkur:
Glæpasögur
Titill á frummáli:
The strange case of Dr Jekyll and
Þýðandi:
Sam J. Lundwall

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi:
SAGA Egmont
Útgefið:
2011-09-01
Lengd:
2Klst. 42Mín
ISBN:
9789186023171

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi:
Modernista
Útgefið:
2017-02-01
ISBN:
9789177017059

Svipaðar bækur

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"