1 Umsagnir
1
Tungumál
sænska
Flokkur
Skáldsögur

Eden

Höfundur: Monica Sabolo Rafbók

Suggestiv spänning i ett förlorat paradis

I ett reservat för ursprungsbefolkningen, inklämt mellan en motorväg och uråldriga skogar, bor femton­­åriga Nita. Motorvägen kantas av plakat som efterlyser försvunna flickor och skogen skövlas av skogsbolag. Nita drömmer om att ta sig där ifrån, ända tills Lucy flyttar in i grannhuset och en trevande vänskap inleds mellan tonårsflickorna.

Några månader senare försvinner Lucy. Det dröjer två dagar innan hon hittas vid foten av ett träd, naken och täckt av sår. Ingen vet vad som har hänt, och Lucy har blivit stum. Men Nita blir snart allt mer övertygad om att det på något sätt hänger ihop med männen som nyligen utsatts för vad som liknar attacker av vilda djur. De svårt skadade männen pratar om skogsandar med rakbladsvassa näbbar och klor, och i skogen upptäcks spår efter mystiska ritualer.

Eden är en roman om tonårstidens gränsland, systerskap och hämnd. En roman som genomsyras av trolsk och olycksbådande spänning, där skogen är en egen huvudperson.

"En sensationell magisk saga." - Elle

"... den har ett vackert och poetiskt språk och är bitvis spännande som en thriller. Också en fin skildring av tonårstiden, där vuxenblivandet liksom den symbolmättade skogen både skrämmer och lockar." - Anne Marie Lundström, BTJ

Monica Sabolo föddes i Milano, växte upp i Genève och bor i Paris. Hon har nominerats till ett flertal stora litterära priser för sina romaner.

© 2020 Sekwa förlag (Rafbók) ISBN: 9789189157040 Titill á frummáli: Eden Þýðandi: Ulla Linton

Skoða meira af