Ofret

Höfundur:
Saul Bellow
Rafbók

Der bliver vendt op og ned på Asa Leventhals liv, da den forsumpede Kirby Albee dukker op ud af det blå og beskylder ham for at have fået ham fyret fra en god stilling for mange år siden. Albee sporer hele sin dårligdom tilbage til fyringen og bebrejder den uforstående Leventhal for alt, hvad der sidenhen er gået galt i hans liv. Leventhal benægter beskyldningen, men Albee er ikke sådan at slippe af med. Han indleder en modbydelig forfølgelse af Leventhal, der kulminerer, da han simpelthen flytter ind i Leventhals lejlighed for at udøve sin psykologiske terror indefra. Lidt efter lidt begynder Leventhal selv at tvivle på sin uskyld.

Den canadisk-amerikanske forfatter Saul Bellows (1915-2005) regnes blandt de største amerikanske forfattere efter 2. verdenskrig. Saul Bellows har været professor ved flere prominente amerikanske universiteter og har vundet mange prestigiøse priser for sine samfundskritiske romaner.

"Saul Bellows stil ejer en selvfølgelig intensitet, der gør alt klart og indlysende. Alt bliver konkret, kommer næsten ubehageligt tæt ind på livet af en… Bellow opnår en ganske særlig virkning ved at indføre et skjult komisk element i den psykologiske krigsføring mellem de to mænd, og hele hans realistiske menneskeopfattelse kan glimtvis virke grotesk som en Chaplinfilm… en robust og sund bog, som samtidig på en overraskende måde blotter de skjulte tråde, der på godt og ondt knytter mennesker til hinanden." – Information

Tungumál:
danska
Flokkur:
Skáldsögur
Þýðandi:
Jørgen-Bent Kistorp

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi:
Lindhardt og Ringhof
Útgefið:
2017-04-27
ISBN:
9788711653906

  Svipaðar bækur

  Hitta storyn som passar just dig

  Henrik Karlsson

  "Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

  Birgitta Johansson

  "Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

  Birgitta Lindh

  "Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"