1042 Umsagnir
4.08
Tungumál
sænska
Flokkur
Ævisögur
Lengd
4Klst. 3Mín

Välkommen till helvetet

Höfundur: Nanna Helsén, Stina Helsén Lesari: Ella Schartner, Hanna Alström Hljóðbók og Rafbók

”Det hade gått så snabbt, så oerhört snabbt. Innan jag ens hade hunnit reflektera över det hade jag tappat de där första kilona. Och all kontroll. Och plötsligt rasade allt.”

Förloppet är hastigt när 15-åriga Nanna insjuknar i anorexi, på bara några veckor rasar hon i vikt och läggs in för akut vård. Hennes tillstånd är livshotande och livet vänds uppochner för hennes familj, föräldrarna ständigt vid hennes sida. Nanna plågas av grav ångest och är helt i sjukdomens våld. Hennes enda fokus är att låta bli att äta, sluta existera.

Hemma är 13-åriga lillasystern Stina ledsen och arg. Det som tidigare var en nära syskonrelation upphör tvärt. Hon får plötsligt mer frihet än hon önskar och kämpar för att ha en vardag när allt handlar om sjukdom. Stina har heller ingen lust att spela den lättsamma dottern precis när det råkar passa föräldrarna.

Nanna och Stina, idag vuxna, berättar öppet och rättframt om ett år med anorexin och ångesten ur sina olika perspektiv. Sjukdomen påverkar i hög grad anhöriga. Välkommen till helvetet är en drabbande skildring av just anorexi, men mycket är aktuellt även för andra typer av psykisk sjukdom.

© 2020 Tiden (Hljóðbók) ISBN: 9789151503431 © 2020 Tiden (Rafbók) ISBN: 9789151504025 Titill á frummáli: Välkommen till helvetet

Skoða meira af

Aðrir kunnu líka að meta...