Værnenes politik - politikernes værn. Studier i dansk militærpolitik under besættelsen 1940-45 - Palle Roslyng Jensen

Værnenes politik - politikernes værn. Studier i dansk militærpolitik under besættelsen 1940-45

Værnenes politik - politikernes værn. Studier i dansk militærpolitik under besættelsen 1940-45

4 1 5 Höfundur: Palle Roslyng Jensen
Rafbók.
"Værnenes historie 1940-45 behandles her ikke ud fra en vurdering af om kontinuiteten eller forandringen ville have været at foretrække, her er tale om en utilsløret værdirelativisme. Til gengæld lægges der vægt på synspunktet, at de nævnte kontinuitetsbevarende institutioner var af afgørende betydning også for den udvikling, der fulgte efter 1945."

Palle Roslyng-Jensen kaster lys over den rolle, det danske militær indtog under og efter besættelsen. Bogen omhandler både det officielle militær, der var tvunget til at se passivt til under krigen, men også den illegale virksomhed, modstandsbevægelsen, de private hære og værnene som sociale og politiske institutioner.

Palle Roslyng-Jensen er lektor emeritus ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet. Hans primære forskningsområder er besættelsestidens historie, den kolde krig og forholdet mellem militær og politik i Danmark i midten af det tyvende århundrede. Palle Roslyng-Jensen har udgivet flere bøger om europæisk historie.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2020-02-21
ISBN: 9788726284058
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga